Καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone o Jimi Hendrix


Ο Jimi Hendrix φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τους 100 σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.
Ο Hendrix, γνωστός για ορισμένα από τα σπουδαιότερα κιθαριστικά hits όπως τα “Purple Haze” και “Foxy Lady”, ψηφίστηκε από μουσικούς, δημοσιογράφους και κιθαρίστες με τον Tom Morello (Rage Against The Machine) να δηλώνει:

“Ο Jimi Hendrix μας έδειξε τον δρόμο για το πώς πρέπει να παίζεται η κιθάρα. Μπορούσε να κουμαντάρει την κιθάρα, το studio και τη σκηνή”.

Ο θρυλικός κιθαρίστας έφυγε από τη ζωή στα 27 του χρόνια, μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών, μπαίνοντας σε ένα club από γνωστούς μουσικούς που πέθαναν στην ίδια ηλικία, όπως οι Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain αλλά και πιο πρόσφατα η Amy Winehouse.

Στη δεύτερη θέση των πιο σημαντικών κιθαριστών βρέθηκε ο Eric Clapton με τον Jimmy Page να κλείνει την πρώτη τριάδα. Στην τέταρτη θέση είναι ο κιθαρίστας των Rolling Stone, Keith Richards ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Jeff Beck, B.B King, Chuck Berry, Eddie Van Halen, Duane Allman και Pete Townshend.

Επιστρέφει στην σκηνή η Adele


Τον επόμενο μήνα αναμένεται να κάνει η Adele την πρώτη της live εμφάνιση, μετά την εγχείριση στις φωνητικές της χορδές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η 23χρονη Βρετανή μουσικός επέλεξε το πλατό του X Factor για το μεγάλο της comeback. Συγκεκριμένα, η Adele έχει προγραμματίσει να εμφανιστεί στον τελικό του μουσικού talent show -μαζί με κάποιον από τους υποψηφίους- που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου στη Wembley Arena, μπροστά σε κοινό που θα ξεπερνά τις 10.000.

Η Adele έκανε την εγχείριση στις αρχές του μήνα σε κλινική της Μασαχουσέτης. Μάλιστα ο γιατρός της ήταν ο ίδιος που είχε αναλάβει παλιότερα και τον Steven Tyler των Aerosmith. Πρόσφατα είπε στους fans της πως η εγχείριση πήγε καλά, πως είναι καλά και αναρρώνει. "Είμαι καλά, αναρρώνω, είμαι χαρούμενη και χαλαρή και πολύ αισιόδοξη. Σας ευχαριστώ όλους που μου στέλνετε τη θετική σας ενέργεια και τις ευχές σας.'

Στον τελικό του X Factor ακούγεται πως θα εμφανιστούν και οι Coldplay, καθώς και ο Michael Bublé.

Προετοιμασίες για την Eurovision


Κι εκεί που όλοι αναρωτιόμασταν αν θα πάμε ή δεν θα πάμε τον Μάιο που μας έρχεται στο Αζερμπαϊτζάν, η ΕΡΤ αποφάσισε να βάλει τέλος στο σήριαλ: κανονικά θα πάρουμε μέρος στην Eurovision, κόντρα σε όσους μας ήθελαν εκτός του διαγωνισμού λόγω των οικονομικών μας.

«Στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε με το ελάχιστο δυνατό κόστος, σεβόμενοι την επιθυμία των ανθρώπων που θέλουν την Eurovision», λέει στην εφημερίδα «Eλεύθερος Τύπος» η αναπληρώτρια δημοσίων σχέσεων της ΕΡΤ, Αρετή Καλεσάκη.

Όπως τόνισε η ίδια, το παλιό μοντέλο που υπήρχε για τον διαγωνισμό δεν θα υπάρξει φέτος, ενώ θα γίνουν προσπάθειες ώστε το κόστος συμμετοχής μας να είναι έως μηδενικό, με εξαίρεση -φυσικά- τα δικαιώματα προβολής που πληρώνουν όλα τα κράτη.

Όσο για το ποιός θα μας εκπροσωπήσει και πότε θα επιλέξουμε τραγούδι; Η κ. Καλεσάκη δεν μας διαφωτίζει, παραπέμποντας σε ανακοινώσεις της ΕΡΤ που θα γίνουν οσονούπω! Άλλωστε, το ότι θα πάρουμε μέρος και το 2012 αποφασίστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα...

Νέο cd από ΣΚΙΕΣ "Έτσι την βλέπω"


Οι Σκιές μετά από μια πενταετή απουσία, κάνουν ένα πολύ δυνατό comeback και μας αποδεικνύουν πως ο "ο παλιός είναι αλλιώς".

Ενα από τα πρώτα συγκροτήματα hip hop στην Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο με το cd «ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ» και με 18 καινούρια τραγούδια που μας θυμίζουν τον ήχο του πρώτου τους cd, προσαρμοσμένο όμως στο 2011.

Οι συμμετοχές είναι ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη του δίσκου: Stereo Mike, Mc Yinka, Δημήτρης Μετζέλος, Hatemost, Phyro Sun, Ταφ Λάθος ,12 Πίθηκος, Jammi (3 Ευχές), Xino, Slogan, Τάκι Τσαν, Shadow Knight, Golden Boy, Johnny Boy, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που ακούγονται στο cd, ενώ τα samples σε συνδυασμό με τα live όργανα και τον δυνατό στίχο επανασυστήνουν το καθαρό hip hop στα καλύτερά του.
Συμμετοχές: DJ THE BOY, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΛΟΣ (DIOS LOS), VHS, DJ JIMMY DEE, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ (ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ), Q.B. MIX, ΤΡΕΙΣ ΕΥΧΕΣ, Παιδική Χορωδία CHROMA MUSIKA - SOCRATES, JOHNNY BOY, GOLDEN BOY, ΤΑΚΙ ΤΣΑΝ, ΧΑΡΜΑΝΗΣ, SLOGAN, XINO, DJ SPARKY-T, Τ. ΛΑΘΟΣ, HATEMOST, 12ος ΠΙΘΗΚΟΣ, MC YINKA, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΤΑΛΗΣ

"Arch Enemy brings the Khaos”, λάβετε θέση!

Mία από τις πιο δυναμικές γυναικείες παρουσίες του death metal, η «Diva Satanica» Angela Gossow, ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα των τελευταίων δεκαετιών,επιστρέφει για να εδραιώσει τη φήμη και το «ειδικό της βάρος», κάτι που ανηλεώς κάνει από το 2000, όταν η ένταξη της στους ΑRCH ENEMY σήμανε την πρώτη φορά που ένα συγκρότημα τέτοιου βεληνεκούς επέλεγε για εκπρόσωπό του μία γυναικεία παρουσία.

Παρέα με τα υπόλοιπα μέλη των Arch Enemy έρχεται να μας καθηλώσει με τα επιβλητικά brutal φωνητικά της οδηγώντας το Ελληνικό κοινό έξω από τα όρια της συμβατικότητας και εντάσσοντάς το στην πρώτη γραμμή ενός κινήματος που τολμά να εναντιωθεί σε οποιονδήποτε επιβαλλόμενο περιορισμό στην μουσική δημιουργικότητα. Τα αδέρφια Shredders Μichael και Christopher Αmott στις κιθάρες, ο Sharlee D’ Angelo στο μπάσο και ο Daniel Erlandsson στα drums πλαισιώνουν την ατρόμητη Gossow αποδεικνύοντας ότι το death metal έχει πολλά πρόσωπα; είναι μελωδικό, αδυσώπητο, εκλεκτικό και με μεστά νοήματα που αντικατοπτρίζουν την γενικότερη φύση της σύγχρονης κοινωνίας...

Στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2012, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, το ελληνικό κοινό θα απολαύσει live για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο, ένατο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ τωνArch Enemy με τίτλο «Khaos Legions», το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη της άνοιξης.

Η θηριώδης μηχανή των ARCH ENEMY δεν θα σταματήσει μέχρι να αφυπνίσει την αδρανή επαναστατική υπόσταση που κρύβουμε όλοι μέσα μας….

αν ενδιαφερεστε,επικοινωνιστε στα:

Block 33
26ης Οκτωβρίου 33
Δυτικές συνοικίες, πρώην σφαγεία Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 533533



Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσίων 203-205
Αθήνα
Τηλέφωνο : 210 8547600

Το Beat Radio...Επέστρεψε

Beat Radio is Back.

Μέτα απο πολύ καιρό η ομάδα του Beat Radio επιστρέφει ανανεωμένη,με περισσότερη όρεξη και ζωντάνια.Καθημερινά θα σας κάνουμε παρέα με ωραία μουσική,νέα κομμάτια αλλά και όχι μόνο.Ξεκινάμε μια προσπάθεια ερασιτεχνική φυσικά που θα μας κάνει να έρθουμε πιο κοντά όλη η ομάδα αλλά και να "δεθούμε" με τους ακροατές.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί είναι μόνο η αρχή.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger